Ghee - propuštěné máslo Ghí

ghee maslo

V kategorii naleznete výběr Ghee propuštěného másla od renomovaných ájurvédských výrobců.

Co je Ghí nebo Ghee?

Ghí je zvláštní druh propuštěného másla vyrobený z buvolího či kravského mléka, využívaný v Indii a některých dalších regionech jižní Asie. Ghee je přečištěné máslo, a proto je bez vody, mléčných bílkovin a mléčného cukru – čistý máselný olej. Ghee není tak hutné ani krémové jako máslo, spíše jemné a krystalické. Má intenzivní vůni másla a jeho chuť má jemnou oříškovou vůni s jemným sýrovým nádechem. Ghí se dá výborně kombinovat se všemi druhy potravin a přísad. Ghí bývá někdy řazeno mezi tzv. superpotraviny.

Ghee je základem ajurvédské a indické kuchyně, která se používá po staletí pro své zdravotní výhody a kulinářské použití.

Při výběru ghí je důležité hledat výrobky, které jsou čisté a vyrobeny z kvalitních ingrediencí. Vyhněte se výrobkům, které obsahují přísady nebo konzervační látky. Ghee máslo je všestranná přísada, kterou lze v kuchyni použít různými způsoby. Má vysoký kouřový bod, díky čemuž je ideální pro vaření s vysokým teplem, jako je například smažení a pečení. Může se také použít jako pomazánka na chléb, smíchané do čaje nebo kávy nebo dokonce používat jako přírodní lék na suchou pokožku a vlasy.

Je důležité si uvědomit, že ghí je mlékárenský produkt a měli by se jim vyhnout ti, kteří jsou nesnášenliví na laktózu nebo mají alergii na mléko.

Číst víceméně
30 dní na výměnu zdarma
30 dní na výměnu zdarma
Platí pro nepoškozené zboží. Peníze vrátíme do 2 prac. dní.
Rychlé doručení
Rychlé doručení
Odborné poradenství
Odborné poradenství
Odborníci, kteří vám s výběrem poradí
 
 

NEZMEŠKEJ SLEVY

Zadej své email a přidej se do Flexity rodiny.

 

Děkujeme!

brzy pošleme uvítací email

 

Děkujeme!

zítra pošleme 1. uvítací email